Munkamódszerem felépítése

Munkamódszerem felépítése

A szolgáltatásomat igénybe vevő személyekkel általában ezen lépések mentén haladunk közösen előre:

  1. Szándékállítás, célkitűzések meghatározása: A szolgáltatásomat igénybe vevő személy aktuális élethelyzetnek, problémáinak feltárása után, meghatározzuk azt, hogy konkrétan milyen nehézségek leküzdésének, életcélok megvalósításának érdekében fogunk együttműködni a tanácsadási folyamat során.
  2. Tudatos, belső, összpontosított figyelem kialakítása: Az önfejlesztéssel kapcsolatos feladatok, gyakorlatok akkor hoznak tartós, pozitív eredményeket, ha azokat egy fókuszált belső figyelemmel kísérve csináljuk végig, így születnek az igazán belső indíttatású, önfejlesztő felismerések. Ebben a lépésben arra térek ki, hogy lehet az ilyen összpontosított figyelmet automatikussá tenni, beépíteni a hétköznapokba.
  3. Önismereti technikák elsajátítása: A folyamat ezen részében támogatom a velem együttműködőket abban, hogy alaposan megismerjék belső érzelmi világukat, tulajdonságaikat, összefoglalóan a saját személyiségüket.
  4. Önmagunknak való megbocsátás képességének elsajátítása: Tapasztalatom szerint, ha bűntudatot és haragot hordozunk a lelkünkben, első sorban önmagunk felé, előbb-utóbb képtelenség igazi őszinte önszeretetben és békességben élni, ezért itt ebben a fázisban, ezeknek az érzéseknek a feldolgozásával foglalkozunk.
  5. Önszeretet fejlesztésének megtanulása: Ennél a lépésnél olyan technikákat javaslok, amelyek arra szolgálnak, hogy a velem együttműködők megtanulják, hogyan adjanak feltétel nélküli szeretetet önmaguknak.
  6. Önbizalom növelő technikák megtanulása: Ebben a szakaszban az önbizalom növelésén dolgozunk az életminőség javításának érdekében.
  7. A gondolatok teremtő erejének hasznosítása a saját célok, vágyak megvalósításának érdekében is: Itt azzal kapcsolatban osztok meg információkat, szempontokat, gyakorlatokat, hogyan érdemes elképzelni, vizualizálni, bevonzani azt, amit szeretnénk elérni, megteremteni a saját jövőnkben.
  8. A tudatalatti, mélyebb belső korlátozó hiedelmek, meggyőződések, berögződések feltérképezése, feldolgozása: A folyamat ezen lépéseben a velem együttműködőket abban támogatom, hogy megbirkózzanak azzal, amire a tudatalattijukban bukkanunk.
  9. Korlátozó hiedelmek, meggyőződések, berögződések elengedése az Újrahangolás technikájával: Egy olyan technikával zárom az együttműködést, amely alkalmas arra, hogy az ügyfél a megmaradt önmagának ártó gondolataival, félelmeivel, fájdalmaival is leszámolhasson és tovább léphessen.

Természetesen ez a saját magam által kidolgozott folyamat nincs köbe vésve, a lelki problémákhoz, nehézségekhez, az ügyfél előzetes ismereteihez mérten az önfejlesztés terén, illetve egy egyéb tényezőket figyelembe véve, ez a munkamódszer módosítható, jóval személyre szabhatóvá is tehető.