Egyéb kategória kategória bejegyzései

Javítsunk az önbecsülésünkön…

Egy értékes eszmecsere során született egy kis előszó ehhez a poszthoz. Az önsegítő csoportunk egyik tagja bölcsen rávilágított, hogy valóban van, úgymond pozitív értelemben vett megfelelési kényszer, amikor a biztatások, dicséretek hatására akarunk megfelelni azoknak, akik azt közvetítik, hogy hisznek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb kategória | Hozzászólás most!

Megvédhetjük a gyerekeket?

Sokszor hallgattam otthon gyerekként, hogy milyen sok veszéllyel teli világban élünk. Én nem vagyok édesanya, teljesen érthetően és jogosan merül fel bárkiben, hogy mivel nem éreztem még az anyai aggódás kínját, könnyen beszélek. Ezért azt gondolom helyesnek, ha most megint … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb kategória | Hozzászólás most!

Beszéljük meg, ha még nem késő…

Kedves olvasóim! Tudjátok mit szeretek legjobban a tanácsadói, coach munkában? Azt hogy gyakorta szembe jön velem a saját múltam mások jelenkori történetei által, csak ezúttal nem egy tehetetlen gyerek vagyok, hanem valaki, aki képes tenni a rossz dolgok ellen. Ez … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb kategória | Hozzászólás most!

Hogyan lehet leszámolni a megfelelési kényszerrel?

Önbizalomhiány, mint családi hagyomány és mint béklyó? Nos nálunk az alacsony önbecsülés mintája szinte generációról generációra úgymond tovább „öröklődött”. Sok minden nélkül lehet boldogulni, de az egészséges mértékű önbecsülés nélkül pont nem. Szerencsére modern világunkban az önbizalom már nagyon sokféleképpen … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb kategória | Hozzászólás most!

“Nyugalom, csak semmi pánik…” 😉

Öt tipp arra, hogy szülőként, hogyan őrizd meg a lelki békéd, miközben a kötődéseteket is erősíted a gyermekeddel: Szánj időt a csöndes elvonulásra, ha az csak egy pár perc naponta az is jó. Jelölj ki naponta egy időpontot, mikor magadba … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb kategória | Hozzászólás most!

A gyerekkori kötődés, önbizalom és biztonságérzet kapcsolata

A sérült kötődések és az önbizalomhiány kapcsolata A gyermekkori kötődés milyensége is önbizalom hiányossá teheti az embert. A gyermekkor sok szempontból meghatározhatja azt, hogy milyen felnőtt lesz belőlünk. Az egyik ilyen szempont az, hogy nagyon nem mindegy, hogy egy gyermek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb kategória | Hozzászólás most!

Félelem a változástól

Sokszor tapasztaltam magánemberként is, hogy az alacsony önbizalmú emberek hajlamosak halogatni azt, hogy tegyenek valamit annak érdekében ,hogy helyre hozzák az önbecsülésüket életüket. Ez természetes, hisz a változás legyen az jó vagy rossz, akkor is ismeretlen, és ezért félelmetes. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb kategória | Hozzászólás most!

Örülök, ha segíthetek…

Kategória: Egyéb kategória | 1 hozzászólás